Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO PROTIV VIŠEG INSPEKTORA U GRANIČNOJ POLICIJI BiH

23.12.2020. 13:46

Optuženi Samardžić Senad (1973) tereti se da je primio nezakonitu imovinsku korist kako bi posredovao u povratu motornog vozila koje je oduzeto od strane Granične policije BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KAZNENO DJELO PROTIV VIŠEG INSPEKTORA U GRANIČNOJ POLICIJI BiH

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

-      Samardžić Senada, zv. “Kićo”, rođenog 1973. godine, uposlen u činu višeg inspektora u Graničnoj policiji BiH.

Optuženi se tereti da je sredinom 2020. godine, koristeći svojstvo policijskog djelatnika - višeg inspektora Granične policije Bosne i Hercegovine te položaj i utjecaj na temelju prijateljske veze sa drugim pripadnicima Granične policije BiH, primio dar u vidu novčanog iznosa kako bi nezakonito posredovao i urgirao da se osobi sa područja Bosanske Krupe vrati putničko motorno vozilo, koje je ranije oduzeto u okviru predmeta i službenih radnji Granične policije BiH JGP Velika Kladuša.

Optuženi se tereti da je, prigodom ostvarivanja utjecaja na povratu vozila, osobno došao u kuću navedene osobe gdje je primio novčani iznos kao nagradu za nezakonito posredovanje.

Optuženi se tereti da je posredovao koristeći svoj službeni, društveni i utjecajni položaj da službena osoba u institucijama BiH  izvrši službenu radnju te zahtijevao i primio korist za sebe čime je počinio kazneno djelo-primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. stavak 3. u svezi stavka 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba