Вијести

ПО ЗАХТЈЕВУ ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У БЕОГРАДУ ЛОЦИРАН И ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЕЛЕЗ ДАРКО (1980)

22.12.2020. 14:50

Тужилаштво БиХ потражује осумњиченог ради вођења судског поступка на основу потврђене оптужнице у предмету кодног назива “Лутка”, као и истраге коју проводе Тужилаштво БиХ и МУП РС, заједно са партнерским институцијама региона, која се односи на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, од 2017. до 2019. године.

ПО ЗАХТЈЕВУ ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У БЕОГРАДУ ЛОЦИРАН И ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЕЛЕЗ ДАРКО (1980)

Тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је правосудним институцијама Р Србије захтјев за изручење Елез Дарка правосуђу Босне и Херцеговине.

Осумњичени се потражује ради процесуирања на основу потврђене оптужнице која га терети за организовани криминал у вези са више тешких кривичних дјела међу којима убиства, покушај убиства, пљачке транспорта новца и друга кривична дјела почињена у периоду од 2005. до 2009. године.

Такође, осумњичени се потражује и због истраге коју дужи временски период воде Тужилаштво Босне и Херцеговине и МУП Републике Српске, заједно са партнерским институцијама у БиХ и региону, а односи се на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима 2 убиства почињена методама мафијашких ликвидација, 2018. и 2019. године, планирања и покушаји убиства на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуде, застрашивања и друга кривична дјела на штету оштећених лица са подручја Источног Сарајева и БиХ.

Тужилаштво и партнерске институције дошле су до сазнања да је организатор и координатор почињених кривичних дјела, заједно са другим лицима, осумњичени Елез Дарко.

Тужилаштво БиХ захваљује се партнерским институцијама Републике Србије на помоћи и сарадњи у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba