Vijesti

UPUĆEN PRIJEDLOG PRITVORA, MJERA ZABRANE I RASPISIVANJA TJERALICE ZA UKUPNO 5 OSOBA LIŠENIH SLOBODE U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “WOLF”

17.12.2020. 15:15

Prijedlog pritvora upućen je za jednog osumnjičenog, za osumnjičenog koji je izvan BiH zatraženo je raspisivanje međunarоdne tjeralice, te mjere zabrane za trojicu osumnjičenih.

UPUĆEN PRIJEDLOG PRITVORA, MJERA ZABRANE I RASPISIVANJA TJERALICE ZA UKUPNO 5 OSOBA LIŠENIH SLOBODE U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “WOLF”

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora i mjera zabrane za osumnjičene:

1.   Vuković Ranko, rođen 1969. godine u Foči, mjeru pritvora u trajanju od 30 dana iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

2.   V.R. rođen 1976. godine u Plužinama, državljanin Crne Gore, mjeru pritvora u trajanju od 30 dana, iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP-a BiH, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te raspisivanje međunarodne tjeralice jer se osumnjičeni nalazi na području Crne Gore.

3.   Milutinović Jovan, rođen 1994. godine u Foči, mjeru zabrane napuštanja boravišta, zabrane putovanja i ograničenja kretanja na adresi na kojoj osumnjičeni boravi, iz članka 126. ZKP-a BiH.

4.   Janković Ratko, rođen 1994. godine u Foči, mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, ograničenje kretanja na grad Foču i obvezno periodično javljanje u policijsku postaju, iz članka 126. ZKP-a BiH.

5.   Obrenović Radenko, rođen 1969. godine u Foči, mjeru zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, ograničenje kretanja na grad Foča, te obvezno periodično javljanje u policijsku postaju iz članka 126. ZKP-a BiH.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su, kao organizirana skupina, vršili krijumčarenje i daljnju prodaju velike količine trošarinskih proizvoda koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama Bosne i Hercegovine, sukladno poreznom zakonodavstvu BiH.

Na navedeni način ostvarivali su veliku nezakonitu imovinsku korist, te nanijeli štetu proračunu i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u odnosu na sve osumnjičene koji su bili obuhvaćeni akcijom koju su, po nalogu Tužiteljstva BiH, proveli policijski djelatnici Granične policije BiH i MUP-a RS.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba