Вијести

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У САНСКОМ МОСТУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ 5 ЛИЦА

03.12.2020. 12:26

Након окончане ексхумације на локалитету Греда, пронађени су посмртни остаци који ће бити упућени на судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета. Процес ексхумације данас ће бити настављен на оближњој локацији Шушњари.

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У САНСКОМ МОСТУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ 5 ЛИЦА

На ексхумацији проведеној на локалитету Греда у Санском Мосту, коју је по налогу поступајућег тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине координисао истражилац Тужилаштва БиХ, пронађени су посмртни остаци укупно 5 лица.

Према прелиминарним информацијама, ради се о жртвама српске националности несталим у јесен 1995. године.

Након завршетка рада на овој локацији, посмртни остаци ће бити упућени на даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета путем ДНК анализе, а ексхумација ће бити настављена на оближњем локалитету Шушњари, удаљеном неколико стотина метара од ове локације.

У процесу ексхумације учествују представници Института за нестала лица (ИНЛ БиХ), љекар судске медицине, полицијски службеници МУП-а УСК који обезбјеђују локацију, као и потребни радници и механизација.

Истражиоци и стручно особље Тужилаштва БиХ готово свакодневно учествују у процесима ексхумација и тражења несталих у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba