Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ТЕШКЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ КОКАИН

20.11.2020. 15:54

Оптужени се терете да су, дјелујући као организована група, у више наврата пустили у промет више од 500 грама опојне дроге кокаин, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже више од 50 000 КМ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ТЕШКЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ КОКАИН

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

1.     Б. Н., рођеног 1966. године, у Урошевцу, настањеног у Сарајеву, налази се у притвору

2.     Џ. М., рођене 1977. године у Чајничу, настањене у Сарајеву

3.     Б. С., рођене 1966. године у Маглају, настањене у Сарајеву.

Оптужени се терете да су, након што је првооптужени на незаконит начин дошао у посјед веће количине тешке опојне дроге кокаин, дјелујући као организована група, по инструкцијама и упутама првооптуженог, у више наврата организовали скривање, кријумчарење и транспорт опојне дроге кокаин, који су за договорене новчане износе продавали на више локација у Сарајеву.

Оптужени се терете да су у више наврата у промет ставили укупно око 561 грам опојне дроге кокаин, чиме су стекли незакониту имовинску корист.

Оперативним радом на терену и провођењем истраге по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, заједно са полицијским службеницима SIPA-е, прикупљени су докази о почињеним кривичим дјелима који се оптуженима стављају на терет.

Оптужени се терете за кривично дјело - неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Наводе оптужбе тужилаштво ће доказивати позивањем око 10 свједока и стручних вјештака и прилагањем више десетина доказних материјала.

За оптужене је затражено продужење притвора, односно мјера забране, а током поступка тужилаштво ће тражити трајно одузимање и уништавање заплијењене опојне дроге, као и одузимање незаконите имовинске користи.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba