Vijesti

ZAVRŠENA EKSHUMACIJA U SREBRENICI

13.11.2020. 10:23

Na lokalitetu Miholjevine na području općine Srebrenica, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, dana 11.11.2020. godine je započet proces ekshumacije i pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje dvije osobe žrtve iz protekloga rata.

ZAVRŠENA EKSHUMACIJA U SREBRENICI

Tijekom jučerašnjeg procesa ekshumacije, na lokalitetu Kragljivode na području općine Srebrenica, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje tri osobe.

Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni.  

Prema dostupnim informacijama pretpostavlja se da posmrtni ostaci, pronađeni na ovim lokacijama, pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH je izravno nadgledao aktivnosti na terenu i vršio koordinaciju procesa ekshumacije, a po naredbi postupajućeg tužitelja.

U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su djelatnici Instituta za nestale osobe BiH, predstavnici Međunarodnog povjerenstva za nestale osobe (ICMP), liječnik specijalista sudske medicine, potrebni radnici Komemorativnog centra Tuzla, pripadnici tima Republičke uprave civilne zaštite RS, kao i policijski djelatnici PS Srebrenica.

Istražitelji i osoblje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine sudjeluju u postupcima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba