Vijesti

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA TRI OSOBE LIŠENE SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI KODNOG NAZIVA “BOAT“

06.11.2020. 13:19

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kiminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za tri osumnjičene osobe.

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA TRI OSOBE LIŠENE SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI KODNOG NAZIVA “BOAT“

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je iz razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točka b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak,  kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se da su počinili kaznena djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. KZ-a BiH, a u svezi sa kaznenim djelima krijumčarenje osoba iz članka 189. i krijumčarenje iz članka 214. KZ-a BiH.

Navedene osobe lišene su slobode u akciji kodnog naziva “Boat” koja je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH u više gradova diljem Bosne i Hercegovine. Tijekom akcije izvršeni su i pretresi objekata na više lokacija, te su pronađeni predmeti izvršenja kaznenog djela, koji su privremeno oduzeti.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba