Вијести

ЗАПОЧЕТА ЕКСХУМАЦИЈА У ОПШТИНИ ЗАВИДОВИЋИ

06.11.2020. 07:26

На локалитету Гостовић, мјесто Каменица на подручју општине Завидовићи, по налогу Тужилаштва БиХ и уз наредбу Суда БиХ, данас је започет процес ексхумације и пронађени су посмртни остаци људског поријекла.

ЗАПОЧЕТА ЕКСХУМАЦИЈА У ОПШТИНИ ЗАВИДОВИЋИ

На основу иницијалних информација постоје претпоставке да се ради о жртвама српске националности са подручја Возуће за којима се дуго трага, а тачан идентитет ће бити утврђен ДНК-а анализом.

На терену се налази истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који у координацији са поступајућим тужиоцем координише процес ексхумације и потраге за посмртним остацима.

У процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествују представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, Завода за судску медицину РС, вјештак судске медицине, потребни радници уз кориштење адекватне механизације, полицијски службеници SIPA-е и ПС Завидовићи који обезбјеђују локацију и врше криминалистичко-техничку обраду доказа и лица мјеста.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама, учествује у процесима ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.

Процес ексхумације се наставља и наредних дана.

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba