Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА В.Д. ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ЗА ФОРЕНЗИЧКА ИСПИТИВАЊА И ВЈЕШТАЧЕЊА

22.10.2020. 15:13

Централне теме састанка односиле су се на процесе стручних вјештачења у кривичним предметима Тужилаштва БиХ и капацитете државне агенције АФИВ БиХ за различита стручна вјештачења за потребе кривичних поступака.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА В.Д. ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ЗА ФОРЕНЗИЧКА ИСПИТИВАЊА И ВЈЕШТАЧЕЊА

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, са својим сарадницима, састала се са в.д. директора Агенције за форензичка испитивања и вјештачења (АФИВ) Босне и Херцеговине, Неђом Којићем.

На састанку је разговарано о процесима стручних вјештачења и њиховој важности у процесуирању кривичних предмета, нарочито у предметима у којима поступа Посебни одјел за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Директор Којић представио је званичницима Тужилаштва БиХ капацитете и могућности агенције АФИВ, као и улогу ове агенције у кривичним поступцима и процесу јачања владавине права.

Главна тужитељка Тадић захвалила се директору на посјети Тужилаштву БиХ и презентовању капацитета агенције, те истакла да Тужилаштво БиХ у предметима у којима поступа у оквиру своје надлежности, у великом броју предмета, има потребу за тражењем стручних вјештачења из различитих области.

На састанку је истакнуто да ће се сарадња двију институција наставити и у будућности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba