Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ САСТАЛА СЕ СА ПОЛИЦИЈСКИМ АТАШЕОМ ФРАНЦУСКЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

20.10.2020. 17:34

Централне теме разговора односиле су се на сарадњу Тужилаштва БиХ и институција Републике Француске у процесу јачања владавине права.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ САСТАЛА СЕ СА ПОЛИЦИЈСКИМ АТАШЕОМ ФРАНЦУСКЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, састала се са полицијским аташеом при Амбасади Републике Француске у Босни и Херцеговини, потпуковником Philippeom Gangloffom и судским официром за везу гђом Emmanuelle Legrand.

На састанку је разговарано о сарадњи партнерских тужилачких и полицијских институција Босне и Херцеговине и Републике Француске, нарочито у сегменту оперативне сарадње између институција у процесу јачања владавине права.

Једна од тема састанка односила се на сарадњу и размјену искустава и добрих пракси Француске и БиХ у борби против тероризма, активностима у процесу дерадикализације, борби против трговине људима и кријумчарења лица, с обзиром да институције двију држава имају искуства у овој области.

Учесници састанка разговарали су и о потреби наставка активности пројекта EU4JUSTICE, уз подршку Европске уније и GIP-Justice Coopération Internationale (JCI), а који се односи на борбу против организованог криминала и корупције у Босни и Херцеговини, као и јачању сарадње између земаља региона.

Главна тужитељка Тадић истакла је да Тужилаштво БиХ има добру и отворену сарадњу са партнерским институцијама Француске, те да је у прошлости реализовано више облика сарадње како у конкретним предметима, тако и уопштено у области јачања владавине права и безбједности, те истакла да је Тужилаштво БиХ отворено за сарадњу у будућности.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba