Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

20.10.2020. 17:19

Na sastanku Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE - Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini, razgovaralo se o realiziranju aktivnosti u okviru projekta i ostvarivanju ciljeva na europskom putu Bosne i Hercegovine u oblasti jačanja vladavine prava.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je, putem video-konferencije, na 5. sastanku Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE.

Sastankom je predsjedavao g. Nicolas Bizel, šef operacija za pravosuđe i unutarnje poslove izaslanstva EU u BiH, u uvodnim obraćanjima sudionicima sastanka obratio se i g. Adrien Elbe, zamjenik ravnatelja operacija pri GIP-Justice Coopération Internationale (JCI), a sastanku je nazočio i ravnatelj Tajništva VSTV-a BiH, Admir Suljagić.

Na sastanku su predstavnici Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE, sa kojim Tužiteljstvo BiH ima intenzivnu suradnju u proteklom razdoblju, predstavili novog voditelja tima, g. Damiena Romestanta, koji dužnost preuzima 01. studenog ove godine.

Gđa Isabelle Arnal, voditeljica tima, prezentirala je analizu ostvarenih rezultata u procesu jačanja vladavine prava u okviru aktivnosti ovog projekta, kao i plan aktivnosti u narednom razdoblju, u naporima na približavanju Bosne i Hercegovine europskim integracijama, u segmentu koji se odnosi na rad pravosuđa i jačanje vladavine prava.

Glavna tužiteljica Tadić upoznala je predstavnike projekta Upravnog odbora o pozitivnom utjecaju projekta EU4JUSTICE na rad pravosudnih institucija i jačanje vladavine prava, te je posebno istakla važnost edukacije i razmjene iskustava sa ekspertima iz Francuske i Europske unije na polju financijskih istraga, pružanju pomoći u unaprjeđenju TCMS - Sustava za automatsko upravljanje predmeta u tužiteljstvima, međunarodnoj pravnoj pomoći, te upravljanju oduzetom imovinom, kao i u drugim segmentima borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Glavna tužiteljica je istakla da ovaj projekat, koji je započeo sa radom u Tužiteljstvu BiH a proširio se na sva tužiteljstva i policijske agencije u Bosni i Hercegovini, treba nastaviti te da je Tužiteljstvo BiH otvoreno za nastavak suradnje.

Tužiteljstvo BiH imalo je izuzetno dobru suradnju sa gđom Isabelle Arnal, koja je bila uključena u organiziranje Tužiteljskog koledža u Mostaru na kojem je i sudjelovala, te joj se glavna tužiteljica zahvalila na dosadašnjem radu i suradnji.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba