Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЗИЧКОГ И ПРАВНОГ ЛИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ ОД ОКО 33.000 КМ

01.10.2020. 13:54

Оптужени Мирослав Ракановић (1970) и правно лице „PERIĆ GROUP“ д.о.о. Бијељина терете се за пореску утају у износу од 33.133 КМ за који износ је оштећен буџет БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФИЗИЧКОГ И ПРАВНОГ ЛИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ ОД ОКО 33.000 КМ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- МИРОСЛАВА РАКАНОВИЋА, рођеног 1970. године у Сарајеву, држављанина БиХ, и

- правног лица друштва са ограниченом одговорношћу „PERIĆ GROUP“ д.о.о. Бијељина.

Оптужени Мирослав Ракановић се терети да је, у својству директора и одговорног лица у правном лицу “PERIĆ GROUP“ д.о.о. Бијељина, са циљем избјегавања плаћања ПДВ-а, поступио супротно одредбама пореског законодавства, у периоду мјесеца марта и јула 2017. године, у књиговодственој евиденцији и ПДВ пријави није обрачунао и пријавио излазни ПДВ те је тиме умањио остварену реализацију стварних обавеза правног лциа за износ од 33.133 КМ, за који износ је оштетио буџет Босне и Херцеговине.

Друштво са ограниченом одговорношћу „PERIĆ GROUP“ д.о.о. Бијељина се терети да је,  као правно лице, располагало противправно оствареном имовинском користи коју је остварио оптужени Мирослав Ракановић.

Оптужени Мирослав Ракановић се терети да је починио продужено кривично дјело порезна утаја или превара из члана 210. став 1. и у вези са чланом 54. КЗ-а БиХ, а правно лице “PERIĆ GROUP“ д.о.о. Бијељина продужено кривично дјело - порезна утаја или превара из члана 210. став 1. у вези са чланом 54. и 124. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba