Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FIZIČKE I PRAVNE OSOBE ZA POREZNU UTAJU OD OKO 33.000 KM

01.10.2020. 13:54

Optuženi Miroslav Rakanović (1970) i pravna osoba „PERIĆ GROUP“ d.o.o. Bijeljina terete se za poreznu utaju u iznosu od 33.133 KM za koji iznos je oštećen proračun BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV FIZIČKE I PRAVNE OSOBE ZA POREZNU UTAJU OD OKO 33.000 KM

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

- MIROSLAVA RAKANOVIĆA, rođenog 1970. godine u Sarajevu, državljanina BiH, i

- pravne osobe društva sa ograničenom odgovornošću „PERIĆ GROUP“ d.o.o. Bijeljina.

Optuženi Miroslav Rakanović se tereti da je, u svojstvu ravnatelja i odgovorne osobe u pravnoj osobi “PERIĆ GROUP“ d.o.o. Bijeljina, sa ciljem izbjegavanja plaćanja PDV-a, postupio protivno odredbama poreznog zakonodavstva, u razdoblju mjeseca ožujka i srpnja 2017. godine, u knjigovodstvenoj evidenciji i PDV prijavi nije obračunao i prijavio izlazni PDV te je time umanjio ostvarenu realizaciju stvarnih obveza pravne osobe za iznos od 33.133 KM, za koji iznos je oštetio proračun Bosne i Hercegovine.

Društvo sa ograničenom odgovornošću „PERIĆ GROUP“ d.o.o. Bijeljina se tereti da je,  kao pravna osoba, raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi koju je ostvario optuženi Miroslav Rakanović.

Optuženi Miroslav Rakanović se tereti da je počinio produženo kazneno djelo porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 1. i u svezi sa člankom 54. KZ-a BiH, a pravna osoba “PERIĆ GROUP“ d.o.o. Bijeljina produženo kazneno djelo - porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 1. u svezi sa člankom 54. i 124. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba