Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU, PRORAČUN BiH OŠTEĆEN ZA 29.750 KM

01.10.2020. 12:42

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv МILЕNKA MIĆIĆA, rođenog 1977. godine u Tuzli,  državljanina BiH, i pravne osobe društva sa ograničenom odgovornošću “MDM - PERIĆ PLUS“  Bijeljina.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU, PRORAČUN BiH OŠTEĆEN ZA 29.750 KM

-      U optužnici se navodi da je Milenko Mićić, u svojstvu ravnatelja i odgovorne osobe u pravnoj osobi „MDM - PERIĆ PLUS“ d.o.o. Bijeljina, kao porezni obveznik, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH,  u razdoblju od 01.11. do 30.11.2018. godine nije obračunao i prikazao izlazni PDV u mjesečnoj poreznoj prijavi u iznosu od 29.750 KM, za koji iznos je oštećen proračun BiH.

Društvo sa ograničenom odgovornošću “MDM - PERIĆ PLUS“  Bijeljina, se tereti da je, kao pravna osoba, raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi  koju je ostvario optuženi Milenko Mićić.

Optuženi Milenko Mićić se tereti da je počinio kazneno djelo porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 1. KZ-a BiH, a pravna osoba “MDM - PERIĆ PLUS“ d.o.o. Bijeljina kazneno djelo - porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 1. u svezi sa člankom 124. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba