Vijesti

SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJA MRMKS-a I TUŽITELJSTVA BiH PUTEM VIDEO-KONFERENCIJE

29.09.2020. 15:50

Glavni tužitelji Tužiteljstva pri MRMKS-u i Tužiteljstva BiH, Serge Brammertz i Gordana Tadić, putem video-konferencije između Sarajeva i Den Haaga, razgovarali su o unaprjeđenju rada na predmetima ratnih zločina, kao i nastavku i razvoju daljnje uspješne suradnje i potpore koju Tužiteljstvo pri MRMKS-u pruža Tužiteljstvu BiH.

 

SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJA MRMKS-a I TUŽITELJSTVA BiH PUTEM VIDEO-KONFERENCIJE

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, zajedno sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, informirala je glavnog tužitelja Brammertza o aktivnostima u radu na predmetima ratnih zločina, značaju doprinosa Tužiteljstva pri MRMKS-u u ovom procesu, regionalnoj suradnji, naročito u predmetima Kategorije 2 proslijeđenih iz MKSJ-a, te ostalim bitnim pitanjima iz djelokruga suradnje dviju institucija.

Glavni tužitelji Brammertz i Tadić zajednički su istakli važnost usvajanja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina koja će pomoći ubrzanju dinamike procesuiranja predmeta u narednom razdoblju, na svim pravosudnim razinama u Bosni i Hercegovini.

Glavna tužiteljica Tadić i glavni tužitelj Brammertz razgovarali su  o Izvješću  sutkinje Joanne Korner i datim preporukama o unaprjeđenju procesuiranja predmeta ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, na državnoj razini.

Glavna tužiteljica istakla je da će, uprkos poteškoćama koje je prouzročila pandemija Covid 19, koja je usporila i otežala rad na predmetima ratnih zločina, kao i predmetima ekshumacija, tužitelji i osoblje Posebnog odjela za ratne zločine nastaviti intenzivne aktivnosti i poduzeti dodatne napore kako bi do konca godine bili postignuti što bolji rezultati u ovoj oblasti.

Glavni tužitelji su iskazali spremnost za nastavak suradnje u cilju bržeg i učinkovitijeg procesuiranja ratnih zločina i pronalaska nestalih osoba u narednom razdoblju. 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba