Вијести

ПРИЈЕДЛОГ МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ГРАНИЧНЕ ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКТОРЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА

29.09.2020. 15:30

Мјере забране које ће затражити поступајући тужилац укључују удаљење из службених просторија и забрану обављања дјелатности, као и забрану контактирања са свједоцима и осумњиченима у предмету.

 

ПРИЈЕДЛОГ МЈЕРА ЗАБРАНЕ ЗА ГРАНИЧНЕ ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКТОРЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КОРУПТИВНА КРИВИЧНА ДЈЕЛА

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутиће према Суду БиХ приједлог мјера забране за осумњичене:

  1. Индира Дајић-Хукић, рођена 1967. године у Брчком, запослена као гранични ветеринарски инспектор Канцеларије за ветеринарство БиХ,
  2. Иво Кобаш рођен 1964. године у Босанском Шамцу, запослен као гранични ветеринарски инспектор Канцеларије за ветеринарство БиХ,
  3. Младен Мијић рођен 1959. године у Босанском Шамцу, запослен као гранични ветеринарски инспектор Канцеларије за ветеринарство БиХ.

Мјере забране, између осталог, се односе на удаљење осумњичених из службених просторија и забрану обављања дјелатности Канцеларије за ветеринарство, као и забрану контактирања и састајања са свједоцима и осумњиченим у предмету.

Наведене мјере забране обезбиједиће несметано провођење и окончање истраге коју проводи Тужилаштво БиХ заједно са партнерским агенцијама и институцијама.

Наведени ветеринарски инспектори осумњичени су за коруптивна кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, те примање дара или других облика користи.

Истрага у предмету се интензивно наставља.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba