Vijesti

PRIJEDLOG MJERA ZABRANE ZA GRANIČNE VETERINARSKE INSPEKTORE OSUMNJIČENE ZA KORUPTIVNA KAZNENA DJELA

29.09.2020. 15:30

Mjere zabrane koje će zatražiti postupajući tužitelj uključuju udaljenje iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti, kao i zabranu kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu.

PRIJEDLOG MJERA ZABRANE ZA GRANIČNE VETERINARSKE INSPEKTORE OSUMNJIČENE ZA KORUPTIVNA KAZNENA DJELA

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputit će prema Sudu BiH prijedlog mjera zabrane za osumnjičene:

  1. Indira Dajić-Hukić, rođena 1967. godine u Brčkom, uposlena kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH,
  2. Ivo Kobaš rođen 1964. godine u Bosanskom Šamcu, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH,
  3. Mladen Mijić rođen 1959. godine u Bosanskom Šamcu, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH.

Mjere zabrane, između ostalog, se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Ureda za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

Navedene mjere zabrane osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni veterinarski inspektori osumnjičeni su za koruptivna kaznena djela zlouporaba položaja ili ovlasti, te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba