Vijesti

OSUMNJIČENI U OKVIRU MEĐUNARODNE AKCIJE KODNOG NAZIVA “VIR” U BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA BIT ĆE PREDAT TUŽITELJSTVU BiH

29.09.2020. 09:26

Radi se o predmetu međunarodne suradnje u kojem Tužiteljstvo BiH vodi istragu o nezakonitom odvođenju malodobne osobe iz Cazina, radi seksualnog iskorištavanja i prostitucije na području Republike Austrije.

 

OSUMNJIČENI U OKVIRU MEĐUNARODNE AKCIJE KODNOG NAZIVA “VIR” U BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA BIT ĆE PREDAT TUŽITELJSTVU BiH

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju koordinirao je aktivnosti policijskih djelatnika SIPA-e, u okviru kojih je slobode lišena jedna osumnjičena osoba.

Aktivnosti su realizirane u suradnji sa partnerskim institucijama R Hrvatske, a radi se o istrazi koja se odnosi na nezakonito  odvođenje malodobne osobe sa područja Cazina, pod krinkom uposlenja u ugostiteljskom objektu na području Austrije, a sa stvarnom namjerom iskorištavanja teškog položaja žrtve radi seksualne eksploatacije.

Pravosuđe R Hrvatske vodi postupak protiv jednog državljanina BiH, a drugi osumnjičeni lišen je slobode jučer, jer se nalazio na izdržavanju kazne zatvora.

Nakon što bude predat tužiteljstvu, postupajući tužitelj će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

Uz koordinaciju sa nadležnim institucijama, identificiranoj žrtvi je pružena pomoć i skrb nadležnih institucija.

Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije rade na identificiranju i drugih žrtava u ovom predmetu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba