Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA BRITANSKOG VELEPOSLANSTVA ANGAŽIRANIM NA PROJEKTIMA ZA JAČANJE VLADAVINE PRAVA

28.09.2020. 18:01

Središnje teme odnosile su se na do sada realizirane projekte jačanja pravosuđa, kao i planirane aktivnosti u budućnosti.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA BRITANSKOG VELEPOSLANSTVA ANGAŽIRANIM NA PROJEKTIMA ZA JAČANJE VLADAVINE PRAVA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zajedno sa svojim suradnicima, sastala se sa gđom Laurie Hunter, programskom menadžericom pri Britanskom veleposlanstvu Sarajevo, kao i g. Adisom Hećimovićem, projektnim menadžerom za vladavinu prava, te gđom Jackie Hurst, djelatnicom za vezu za financijski kriminal.

S obzirom da gđa Hunter odlazi iz Bosne i Hercegovine, ovo je bila njezina oproštajna posjeta Tužiteljstvu BiH i glavnoj tužiteljici.

Na sastanku je razgovarano o realiziranim projektima suradnje između Tužiteljstva BiH i Britanskog veleposlanstva, kao i planiranim aktivnostima u oblasti jačanja vladavine prava, u segmentu borbe protiv organiziranog i financijskog kriminala, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i Britansko veleposlanstvo u BiH imaju dobru i učinkovitu suradnju, kroz više projekata, aktivnosti stručnih edukacija koje se odnose na jačanje vladavine prava, a dobra suradnja nastavit će se i u narednom razdoblju.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba