Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “ИНДИ” У ПРОЦЕСУИРАЊУ КОРУПТИВНИХ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

28.09.2020. 16:21

Лишене су слободе три осумњичена лица, гранични ветеринарски инспектори Канцеларије за ветеринарство БиХ, због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја или овлаштења и примања дара или других облика користи.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “ИНДИ” У ПРОЦЕСУИРАЊУ КОРУПТИВНИХ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници SIPA-е, заједно са полицијским службеницима МУП-а Посавског кантона и Полиције Брчко дистрикта БиХ, извршили су претресе и лишења слободе три осумњичена лица.

Лица која су лишена слободе под истрагом су Посебног одјела Тужилаштва БиХ те су осумњичена да су у својству овлаштених службених лица, ветеринарских инспектора на граници БиХ, узимали новац као незакониту имовинску корист како би без прегледа и проведене процедуре пропуштали у БиХ одређене производе животињског поријекла и производе намијењене исхрани животиња.

Проведеном истрагом утврђено је да су наведени инспектори, који дјелују у склопу Канцеларије за ветеринарство БиХ, те су дужни проводити мјере ветеринарске и здравствене заштите приликом увоза робе у Босну и Херцеговину, од превозника примали новац како би злоупотријебили службени положај, те допустили увоз у БиХ без законски проведене процедуре.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba