Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА У ОПЕРАЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА “SKY”

05.08.2020. 09:05

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против 4 лица која се терете за организовани криминал и међународно кријумчарење великих количина опојне дроге марихуана „сканк“ са подручја Црне Горе у БиХ, те даље према територији Р Хрватске и Европске уније.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА У ОПЕРАЦИЈИ КОДНОГ НАЗИВА “SKY”

Оптужени се терете да су, дјелујући као организована криминална група, ради оставаривања незаконите имовинске користи, у временском периоду од 2018. до 30.01.2019. године, организовали и реализовали више камионских транспорта опојне дроге  марихуана „сканк“, чија вриједност на илегалном наркотржишту у БиХ достиже износ од најмање 1000 евра по једном килограму.

Оптужени  су у више наврата претходно набављену опојну дрогу у великим количинама, за уговорене новчане износе у међусобном договору, те у договору са другим лицима препакивали и сакривали у товарне просторе теретног моторног возила, те тако сакривену дрогу кријумчарили из БиХ и даље према земљама ЕУ.

Кријумчарену дрогу су сакривали на различитим локацијама у Босни и Херцеговини, након чега су договарали њену даљу продају, испоруку и преузимање.

Кријумчарена опојна дрога је у два наврата у укупној количини од око 761 кг откривена полицијским активностима и одузета од починилаца, што представља једну од највећих запљена опојних дрога у Босни и Херцеговини у протеклом периоду.

Оптужени су:

- Ф.Г. (1947), Д.С. (1990), А.В. (1981) и М.Б. (1981).

Одлучну борбу против организованих структура нарко-криминала тужилаштво, заједно са свим надлежним полицијским агенцијама, наставља и у будућности у циљу успоставе владавине права и безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.

Оптужница је уз доказни материјал прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba