Vijesti

OPTUŽENI ZA NEDOPUŠTENU TRGOVINU SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

28.07.2020. 10:38

Optuženi Melunović Mevludin, rođen 1962. godine u Prijepolju i Duranović Elvir, rođen 1974. godine u Konjicu, u potpunosti su priznali krivicu za krivično djelo nedopuštene trgovine iz članka 212. stavak 1. KZ Bosne i Hercegovine.

OPTUŽENI ZA NEDOPUŠTENU TRGOVINU SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

Oni su priznali da su tijekom 2015. do 2017. godine počinili navedeno krivično djelo i to tako što je Duranović Elvir radeći kao direktor i odgovorna osoba u poduzeću “Radix” d.o.o. Konjic koje je bilo registrirano za prometovanje medicinskih sredstava, nabavio i lijekove u vrijednosti od oko 10.000,00 KM  za koju nabavku ova pravna osoba-poduzeće nije imalo dozvolu, a zatim angažirao Melunović Mevludina za prezentaciju kako medicinske opreme tako i lijekova, a zašto ovaj nije imao odgovarajuću radnu dozvolu, obzirom da je strani državljanin.

Optuženi Melunović, zatečen je od strane policijske kontrole u mjestu Novo Goražde, u prijevozu medikamenata, za koje nije imao odgovarajuća odobrenja i dozvole, nakon čega su medikamenti oduzeti.

Sukladno sporazumnom priznanju krivice, za optuženog Duranovića, predložena je kazna zatvora u trajanju od 5 mjeseci, koja se neće izvršiti ako u roku od godinu dana ne počini novo krivično djelo, te novčana kazna u iznosu od 3000 KM, a za optuženog Melunovića predložena je kazna zatvora od 3 mjeseca, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od godinu dana ne počini novo krivično djelo.

Zaplijenjeni lijekovi koji su nezakonito nabavljeni oduzet će se od optuženih.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba