Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA CRNE GORE OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE

27.07.2020. 12:21

Prijedlog pritvora upućen je za osumnjičenog u čijem je vozilu na graničnom prijelazu Gradiška zaplijenjeno oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu droge marihuana “skunk”, a tačan sastav bit će utvrđen stručnim vještačenjem.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANINA CRNE GORE OSUMNJIČENOG ZA KRIJUMČARENJE OPOJNE DROGE

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimljenog izvještaja Granične policije BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za:

-              Danilović Marka, rođenog 1999. godine, državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je lišen slobode nakon što je pregledom vozila kojim je upravljao otkrivena i oduzeta količina od oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana-“skunk”, namijenjenu ilegalnom narko tržištu u zemljama EU.

Ova količina opojne droge otkrivena je u skrivenim pregradama u teretnom motornom vozilu registarskih oznaka Crne Gore, a na ilegalnom tržištu u zemljama na području EU dostiže cijenu od više stotina hiljada KM.

Vozilo i opojna droga su oduzeti u skladu  sa naredbom Suda BiH, a za osumnjičenog je predoženo određivanje mjere pritvora jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Rad na ovom predmetu se intenzivno nastavlja.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba