Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SPECIJALIZIRANIH TUŽITELJA I ISTRAŽITELJA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

24.07.2020. 20:21

 Na sastanku koji je održan putem video-konferencije razgovarano je o aktualnoj situaciji u procesuiranju predmeta trgovine ljudima, kao i aktivnostima planiranim u budućnosti.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU SPECIJALIZIRANIH TUŽITELJA I ISTRAŽITELJA ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je na radnom sastanku specijaliziranih tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, koji je okupio tužitelje i policijske operativce iz institucija sa razine države, entiteta i Brčko distrikta BiH.

Aktivnosti su realizirane u okviru Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije.

Na sastanku je glavna tužiteljica prezentirala model rada specijaliziranih tužitelja i istražitelja, kao i aktivnosti koje Tužiteljstvo BiH poduzima u procesuiranju predmeta trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te istakla da je naročito u vrijeme pandemije COVID 19 rad na ovoj vrsti predmeta bio izražen i aktivan.

Tijekom sastanka razgovarano je o temama koje se odnose na aktivnosti Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u svezi sa jačanjem kapaciteta za borbu protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini, suzbijanju krijumčarenja migranata duž zapadnobalkanske obalne rute i drugim temama povezanim sa ovim oblastima.

U radu specijaliziranih tužitelja i istražitelja aktivnu potporu daje Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a potporu u radu pruža i Ministarstvo pravde SAD-a i Veleposlanstvo SAD-a u Bosni i Hercegovini putem aktivnosti usmjerenih na jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Inicijalni sastanak specijaliziranih tužitelja i istražitelja upriličen je koncem mjeseca prosinca prošle godine u Sarajevu. Na današnjoj video-konferenciji sudjelovali su brojni predstavnici tužiteljstava i policije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba