Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ ПРИСУСТВОВАЛА ЦЕРЕМОНИЈИ СВЕЧАНОГ ОТВAРAЊА ДРЖАВНОГ ЗАТВОРА У ВОЈКОВИЋИМА

23.07.2020. 12:25

Отварање ових затворских и притворских капацитета значајно ће помоћи у процесу јачања владавине права и раду Тужилаштва Босне и Херцеговине.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ ПРИСУСТВОВАЛА ЦЕРЕМОНИЈИ СВЕЧАНОГ ОТВAРAЊА ДРЖАВНОГ ЗАТВОРА У ВОЈКОВИЋИМА

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине присуствовала је свечаном отварању капацитета Завода за извршење казнених санкција, притвора и других мјера Босне и Херцеговине у Источном Сарајеву.

Отварање ових затворских и притворских капацитета значајно ће помоћи јачању владавине права и испуњавању еуропских и свјетских стандарда за издржавање кривичних  санкција, те затворских и притворских капацитета.

Главна тужитељка Тадић жели истаћи да је на основу оптужница Тужилаштва Босне и Херцеговине правоснажно  осуђен велики број лица за кривична дјела ратног злочина и организованог криминала, те ови осуђеници требају казне издржавати по највишим безбједносним и другим стандардима, што је након судског поступка важан елемент остварења владавине права.

У оквиру предмета на којима ради Тужилаштво Босне и Херцеговине често су потребни притворски капацитети високог нивоа безбједности, као што су капацитети у новоотвореном Државном затвору.

Такође, притворски капацитети који се налазе релативно близу комплекса правосудних институција у односу на друге затворске и притворске установе у БиХ, значајно ће олакшати рад у истражним и притворским предметима, с обзиром да су се осумњичени и оптужени у Тужилаштво БиХ често доводили из удаљених притворских капацитета  у свим крајевима БиХ, па ће постојање ових капацитета доста олакшати рад у смислу смјештаја и довођења осумњичених и оптужених лица.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba