Vijesti

ODRŽAN ŠESTI SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA TUŽILAŠTVA BiH

15.05.2020. 12:21

Zaključeno je da je u potpunosti ispoštovana odluka VSTV-a BiH o organizaciji i osiguranju potrebnih uslova za nesmetan proces rada u instituciji.

ODRŽAN ŠESTI SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA TUŽILAŠTVA BiH

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, održala je 6. sastanak Koordinacionog tima za postupanje u vezi problematike prevencije i suzbijanja širenja korona virusa - Covid 19.

Na sastanku su analizirane preduzete aktivnosti, te je zaključeno da su ispoštovane preporuke i instrukcije VSTV-a BiH i nadležnih institucija za osiguranje organizacionih, dezinfekcijskih, zdravstvenih, preventivnih i sigurnosnih uslova za rad institucije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. 

U skladu sa odlukom VSTV-a BiH dogovorene su aktivnosti za osiguranje  rada u uslovima poštovanja socijalne distance te zdravstvene i epidemiološke zaštite svih uposlenika koji dolaze na posao u sjedištu institucije, kao i svih osoba koje na osnovu poziva dolaze u instituciju.

Također, osigurani su potrebni uslovi kako bi se omogućio nesmetan rad sa strankama, te preduzimanje radnih aktivnosti iz nadležnosti institucije. 

Radi osiguranja preventivnih mjera zaštite uposlenika uveden je propisani režim dolaska u instituciju, dezinfekcija i mjerenje temperature uposlenika, kao i druge aktivnosti radi osiguranja prevencije zaraze i stvaranja zdravstveno sigurnog okruženja i uslova za rad.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba