Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ГРАНИЧНОГ ПОЛИЦАЈЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРИМАЊЕ ДАРА ИЛИ ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ

08.04.2020. 14:49

Продужење притвора је предложено из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка д) ЗКП-а БиХ, јер је осумњичени својим поступком озбиљно угрозио здравље грађана Босне и Херцеговине пуштајући три лица која долазе из Аустрије, као једне од земаља са интензивном трансмисијом корона вируса, без упућивања на било какав санитарни или здравствени преглед и без важећих путних исправа.

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ГРАНИЧНОГ ПОЛИЦАЈЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРИМАЊЕ ДАРА ИЛИ ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за продужење одређивања мјере притвора за осумњиченог:

- Кикић Рајо, рођен 1963. године у Брезику, БиХ.

Осумњичени је под истрагом да је тражио и добио дар како би, супротно законским одредбама и мимо предвиђених здравствених и санитарних процедура, на граничном прелазу Брчко пустио у БиХ троје путника који су дошли из Р Хрватске, а претходно су били и у другим земљама.

С обзиром да се радило о млађим лицима са интензивним друштвеним контактима и кретањем, наведеним поступком осумњичени је проузроковао велику опасност по здравље и животе грађана БиХ.

Притвор за осумњиченог предложен је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка д) ЗКП-а БиХ, из разлога што је поступак осумњиченог проузроковао узнемирење и страх јавности и грађана због могућих посљедица почињеног кривичног дјела.

Приједлог је упућен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba