Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-СКAНК У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА КОДНОГ НАЗИВ “SAY”

03.04.2020. 14:17

Продужење притвора предложено је због опасности од бјекства осумњичених, те опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те поновно починити кривично дјело или довршити започето.

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА-СКAНК У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА КОДНОГ НАЗИВ “SAY”

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, у оквиру предмета кодног назива “SKY” који се односи на међународну операцију у борби против кријумчарења великих количина опојне дроге марихуана-“сканк” са подручја Црне Горе у БиХ, те даље према територији Р Хрватске и Европске уније, према Суду БиХ упутио је приједлог за продужење мјере притвора за четворицу осумњичених.

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и терете се да су, дјелујући као организована криминална група, организовали и реализовали више камионских транспорта опојне дроге марихуана-“сканк” са подручја Албаније преко Црне Горе у Босну и Херцеговину, те даље према Хрватској и земаљама ЕУ, а ради остваривања незаконите имовинске користи.

Провођењем истраге Тужилаштво БиХ и партнерске агенције за провођење закона у БиХ и земљама региона, документовале су транспорте више стотина килограма ове опојне дроге, те су у организованим акцијама извршена пресретања, проналазак и запљене велике количине опојне дроге.

Осумњичени се терете да су почињењем кривичних дјела остварили незакониту имовинску корист од најмање 2,5 милиона КМ.

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц).

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела организираног криминала (чл. 250.) и неовлаштеног промета опојним дрогама (чл. 195.) Кривичног закона БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba