Vijesti

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA KRIJUMČARENJE VELIKIH KOLIČINA OPOJNE DROGE MARIHUANA-SKUNK U OKVIRU PREDMETA KODNOG NAZIV “SKY”

03.04.2020. 14:17

Produljenje pritvora predloženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponovno počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA KRIJUMČARENJE VELIKIH KOLIČINA OPOJNE DROGE MARIHUANA-SKUNK U OKVIRU PREDMETA KODNOG NAZIV “SKY”

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u okviru predmeta kodnog naziva “SKY” koji se odnosi na međunarodnu operaciju u borbi protiv krijumčarenja velikih količina opojne droge marihuana-“skunk” sa područja Crne Gore u BiH, te dalje prema teritoriju R Hrvatske i Europske unije, prema Sudu BiH uputio je prijedlog za produljenje mjere pritvora za četvoricu osumnjičenih.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su, djelujući kao organizirana kriminalna skupina, organizirali i realizirali više kamionskih transporta opojne droge marihuana-“skunk” sa područja Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema Hrvatskoj i zemaljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Provođenjem istrage Tužilaštvo BiH i partnerske agencije za provedbu zakona u BiH i zemljama regiona, dokumentirale su transporte više stotina kilograma ove opojne droge, te su u organiziranim akcijama izvršena presretanja, pronalazak i zapljene velike količine opojne droge.

Osumnjičeni se terete da su počinjenjem kaznenih djela ostvarili nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 milijuna KM.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c).

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala (čl. 250.) i neovlaštenog prometa opojnim drogama (čl. 195.) Kaznenog zakona BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba