Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УЧЕСТВОВАЛО У МЕЂУНАРОДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ СПРЕЧАВАЊА ПРАЊА НОВЦА

02.04.2020. 10:36
Тужилац и истражилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, заједно са полицијским службеницима SIPA-е, предузели су активности у координацији са колегама из Словеније како би се спријечило могуће прање новца, повезано са набавком заштитних маски за предузеће из Словеније.
ТУЖИЛАШТВО БиХ УЧЕСТВОВАЛО У МЕЂУНАРОДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ СПРЕЧАВАЊА ПРАЊА НОВЦА

 

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама из Словеније, учествовало је у међународној операцији у оквиру које су у БиХ привремено одузета средства у износу већем од пола милиона КМ.

 

Активности се односе на сумњу у превару приликом набавке заштитних маски за једно предузеће из Словеније, у којој су учествовали и одређени држављани и предузећа из БиХ.

 

Због сумње у незаконите активности затражена је сарадња институција БиХ, те су на приједлог Тужилаштва БиХ и наредбу Суда БиХ полицијски службеници SIPA-е предузели одређене активности на прикупљању доказа и блокади одређених новчаних средстава. Одузета је одређена документација од четири правна и два физичка лица, због сумње у кривично дјело прање новца у износу од 586 749 КМ.

 

Истрага у овој међународној операцији се наставља.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba