Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH SUDJELOVALO U MEĐUNARODNOJ OPERACIJI SPRJEČAVANJA PRANJA NOVCA

02.04.2020. 10:36
Tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, zajedno sa policijskim djelatnicima SIPA-e, poduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije kako bi se spriječilo moguće pranje novca, povezano sa nabavom zaštitnih maski za poduzeće iz Slovenije.
TUŽITELJSTVO BiH SUDJELOVALO U MEĐUNARODNOJ OPERACIJI SPRJEČAVANJA PRANJA NOVCA

 

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama iz Slovenije, sudjelovalo je u međunarodnoj operaciji u okviru koje su u BiH privremeno oduzeta sredstva u iznosu većem od pola milijuna KM.

 

Aktivnosti se odnose na sumnju u prijevaru prigodom nabave zaštitnih maski za jedno poduzeće iz Slovenije, u kojoj su sudjelovali i određeni državljani i poduzeća iz BiH.

 

Zbog sumnje u nezakonite aktivnosti zatražena je suradnja institucija BiH, te su na prijedlog Tužiteljstva BiH i naredbu Suda BiH policijski djelatnici SIPA-e poduzeli određene aktivnosti na prikupljanju dokaza i blokadi određenih novčanih sredstava. Oduzeta je određena dokumentacija od četiri pravne i dvije fizičke osobe, zbog sumnje u kazneno djelo pranje novca u iznosu od 586 749 KM.

 

Istraga u ovoj međunarodnoj operaciji se nastavlja.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba