Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ МУХАРЕМА ДУНИЋА (1974) КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ НА СТРАНИМ РАТИШТИМА

01.04.2020. 09:59

Поступајући тужилац затражио је продужење мјере притвора из свих притворских разлога описаних у члану 132. став 1. ЗКП-а БиХ.

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ МУХАРЕМА ДУНИЋА (1974) КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ НА СТРАНИМ РАТИШТИМА

Тужилац из Одсјека за тероризам у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за продужење мјере притвора за осумњиченог:

- Дунић Мухарема, рођеног 1974. године у Јајцу.

Наведени осумњичени под истрагом је Одсјека за тероризам и терети се да је дужи временски период боравио на подручју Сирије, гдје се прикључио структурама тзв. ”ИСИЛ”-а који је од стране Савјета безбједности УН-а проглашен терористичком организацијом.

Мјера притвора затражена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б), ц) и д) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи мого вршити утицај на свједоке или саучеснике, опасности да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или завршити започето, као и због околности извршења кривичног дјела, гдје би пуштање осумњиченог на слободу изазвало узнемирење јавности и грађана.

Приједлог за продужење мјере притвора упућен је према Суду БиХ, те је суд исти и прихватио.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba