Vijesti

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG MUHAREMA DUNIĆA (1974) KOJI SE TERETI ZA SUDJELOVANJE NA STRANIM RATIŠTIMA

01.04.2020. 09:59

Postupajući tužitelj zatražio je produljenje mjere pritvora iz svih pritvorskih razloga opisanih u članku 132. stavak 1. ZKP-a BiH.

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG MUHAREMA DUNIĆA (1974) KOJI SE TERETI ZA SUDJELOVANJE NA STRANIM RATIŠTIMA

Tužitelj iz Odsjeka za terorizam u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produljenje mjere pritvora za osumnjičenog:

- Dunić Muharema, rođenog 1974. godine u Jajcu.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je Odsjeka za terorizam i tereti se da je duži vremenski period boravio na području Sirije, gdje se priključio strukturama tzv. ”ISIL”-a koji je od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Mjera pritvora zatražena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b), c) i d) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogo vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto, kao i zbog okolnosti izvršenja kaznenog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Prijedlog za produljenje mjere pritvora upućen je prema Sudu BiH, te je sud isti i prihvatio.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba