Vijesti

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA BERBIĆ MILAREMA (1954)

31.03.2020. 10:37

 

Tužiteljstvo BiH aktivno radi na istrazi u pravcu podizanja optužnice.
PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA BERBIĆ MILAREMA (1954)

 

Postupajući tužitelj Odsjeka za terorizam u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produljenje mjere pritvora za osumnjičenog:

 

- Berbić Milarema, rođenog 1954. godine u Zenici.

 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), c) i d), odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo učiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, jer se radi o osobi koja je provela dulje vremensko razdoblje na području Sirije, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu prouzročilo uznemirenje javnosti i građana.

 

U predmetu protiv osumnjičenog Berbića, koji se tereti za kazneno djelo -protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b. KZ-a BiH, tužiteljstvo poduzima aktivnosti koje se odnose na zahtjeve za pružanje međunarodne pravne pomoći radi prikupljanja dokaza u predmetu.

 

Prijedlog za produljenje pritvora upućen je prema Sudu BiH i isti je prihvaćen.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba