Vijesti

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA TERORIZAM

30.03.2020. 19:16

 

Tužitelj iz Odsjeka za terorizam zatražio je produljenje pritvora za osumnjičene Hamzu Labidija (1998) i Emira Ališića (1970) za još dva mjeseca.
PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA TERORIZAM

 

Postupajući tužitelj iz Odsjeka za terorizam, u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produljenje pritvora za osumnjičene Hamzu Labidija rođenog 1998. godine u Zavidovićima i Emira Ališića, zv. “Ebu Talha” rođenog 1970. godine u Sanskom Mostu.

 

Produljenje pritvora zatraženo je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b), c) i d) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te da bi mogli počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenih djela, gdje bi puštanje na slobodu izazvalo strah i uznemirenost javnosti i građana.

 

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH, osumnjičeni su za kaznena djela organiziranje terorističke grupe iz članka 202d. stavak 2. a u svezi sa kaznenim djelom terorizam iz članka 201. Kaznenog zakona BiH (Ališić) i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b. KZ-a BiH (Labidi).

 

Tužiteljstvo BiH protiv osumnjičenih vodi intenzivnu istragu u pravcu podizanja optužnice u narednom razdoblju.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba