Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ОДЛУЧНО ЋЕ ПРОЦЕСУИРАТИ СВЕ ПОЈАВЕ УГРОЖАВАЊА ЗДРАВЉА И БЕЗБЈЕДНОСТИ ГРАЂАНА У ОКВИРУ СВОЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ

20.03.2020. 11:33

 

Ефикасно откривање и процесуирање свих кривичних дјела која би могла угрозити здравље и безбједност грађана, а у вези са спречавањем и заштитом ширења корона вируса COVID-19, од изузетне је важности јер се показало да неодговорно и незаконито понашање појединца може проузроковати несагледиву штету за грађане.
ТУЖИЛАШТВО БиХ ОДЛУЧНО ЋЕ ПРОЦЕСУИРАТИ СВЕ ПОЈАВЕ УГРОЖАВАЊА ЗДРАВЉА И БЕЗБЈЕДНОСТИ ГРАЂАНА У ОКВИРУ СВОЈЕ НАДЛЕЖНОСТИ

 

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама за провођење закона са којима остварује сарадњу, прати дешавања из своје надлежности везана за почињење кривичних дјела која би могла довести у опасност здравље и безбједност грађана.

Процесуирање кривичних дјела из надлежности Тужилаштва Босне и Херцеговине, која се односе на угрожавање здравља и безбједности грађана, имаће приоритет у раду и хитност у поступању, а нарочито када су починиоци службена лица.

Незаконито и неодговорно понашање службених лица и појединаца може проузроковати несагледиву штету, те је битно да Тужилаштво БиХ, као и сва друга надлежна тужилаштва у БиХ, без одлагања процесуирају починиоце.

Тужилаштво БиХ позива све грађане да пријаве надлежним институцијама сазнања о сваком непоштовању одлука надлежних институција, те неодговорном и незаконитом понашању, како би се спријечиле и превенирале посљедице ових кривичних дјела.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba