Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ГРАНИЧНОГ ПОЛИЦАЈЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРИМАЊЕ ДАРА ИЛИ ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ

19.03.2020. 11:57

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка д) ЗКП-а БиХ, јер је осумњичени својим поступком озбиљно угрозио здравље грађана Босне и Херцеговине пуштајући три лица која долазе из Аустрије, као једне од земаља са интензивном трансмисијом корона вируса, без упућивања на било какав санитарни или здравствени преглед и без важећих путних исправа.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ГРАНИЧНОГ ПОЛИЦАЈЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРИМАЊЕ ДАРА ИЛИ ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ

Након испитивања осумњиченог, који се бранио ћутњом, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

- Кикић Рајо, рођен 1963. године у Брезику, БиХ.

Осумњичени је под истрагом да је тражио и добио дар како би, супротно законским одредбама и мимо предвиђених здравствених и санитарних процедура, на граничном прелазу Брчко пустио у БиХ троје путника који су дошли из Р Хрватске, а претходно су били и у другим земљама.

С обзиром да се радило о млађим лицима са интензивним друштвеним контактима и кретањем, наведеним поступком осумњичени је проузроковао велику опасност по здравље и животе грађана БиХ.

Лица која су пропуштена у БиХ су пронађена и над њима је проведен поступак у складу са уведеним мјерама и одредбама о самоизолацији.

Притвор за осумњиченог предложен је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка д) ЗКП-а БиХ, из разлога што је поступак осумњиченог проузроковао узнемирење и страх јавности и грађана због могућих посљедица почињеног кривичног дјела.

Приједлог је упућен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba