Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА “SKY”

10.03.2020. 12:54

Лишено слободе укупно 6 осумњичених лица, те извршени претреси на укупно 4 локације у БиХ. Незаконита имовинска корист у извршеним кривичним дјелима процјењује се на више од 2 милиона КМ.

 

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА “SKY”

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију полицијски службеници SIPA-е извршили су лишења слободе и претресе осумњичених, у оквиру акције “Sky”.

Ове активности наставак су операција усмјерених на откривање и разбијање кријумчарских ланаца опојне дроге марихуана - “сканк”, из Албаније преко Црне Горе и БиХ, према земљама ЕУ, које су проведене у претходним мјесецима у операцијама “Petrol Line”, “24” и “24+” у којима су на подручју Источног Сарајева (Крупац), граничног прелаза Градишка и Габела код Чапљине, извршене појединачне запљене више стотина килограма опојне дроге намијењене нарко-тржишту земаља ЕУ, чија вриједност на илегалном тржишту досеже вишемилионске износе.

У оквиру активности Тужилаштва БиХ, заједно са партнерским агенцијама за провођење закона у БиХ и земаљама регије, задокументовано је кријумчарење великих количина опојне дроге марихуана - “сканк”, најчешће у камионским транспортима,  након чега је на простору Босне и Херцеговине извршено пресретање и запљена више од 2,5 тоне опојне дроге.

Незаконита имовинска корист, коју су кријумчарењем стекли осумњичени који су лишени слободе, процјењује се на више од 2 милиона КМ.

Овим активностима, које су резултат добре сарадње институција унутар БиХ, као и ефикасне међународне сарадње, задат је озбиљан ударац структурама нарко-мафије на подручју БиХ и региона.

Данашње активности представљају завршне активности проведених операција, након чега ће се активности усмјерити на подизање оптужница против осумњичених који су лишени слободе.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba