Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

13.02.2020. 14:10

Највиши званичници тужилаштава у БиХ, министарства безбједности те полицијских, безбједносних и агенција за провођење закона са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ разговарали су о актуелним активностима у борби против тероризма и спречавању опасности од тероризма.

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак Ударне групе за борбу против тероризма и јачања способности за борбу против тероризма, којим је предсједавала главна тужитељка Гордана Тадић.

На састанку су, због озбиљности тема о којима се разговарало, учествовали министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић, те директори и највиши званичници институција и агенција за провођење закона у БиХ.

Главна тужитељка Гордана Тадић и руководилац Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ Ћазим Хасанспахић, учесницима су презентовали реализоване активности и план активности у наредном периоду, нарочито у сегменту процесуирања повратника са страних ратишта.

У наредном периоду очекује се подизање оптужница против осумњичених који су недавно изручени у Босну и Херцеговину и налазе се у притвору, а за које су прикупљени докази да су, током боравка на подручју Сирије и Ирака, учествовали у структурама тзв. ”ИСИЛ“-а, који је од стране Савјета безбједности УН-а проглашен терористичком организацијом.

Такође, разговарано је и о планираним активностима у будућности у овом сегменту, као и процесу дерадикализације повратника са страних ратишта и адекватне реакције државних, ентитетских и институција Брчко дистрикта у овој области.

С обзиром да је БиХ чланица међународне анти-терористичке коалиције, састанку Ударне групе су присуствовали и представници међународне заједнице у БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba