Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У САРАЈЕВУ

10.02.2020. 14:47

Састанком је предсједавала руководитељица Ударне групе, главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, а централне теме односиле су се на оснаживање рада Ударне групе, те активности институција Босне и Херцеговине у борби против трговине људима. 

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ ОДРЖАН У САРАЈЕВУ

На састанку су учествовали чланови Ударне групе, представници тужилаштава, полицијских, безбједносних и агенција за провођење закона који су укључени у откривање и процесуирање ових кривичних дјела, уз присуство представника међународних институција.

Централне теме састанка односиле су се на реализовање и провођење одредби усвојене Стратегије за супротстављање трговини људима у БиХ, као и Стратегије интегрираног управљања границом у Босни и Херцеговини 2019-2023. године, а које се односе на надлежности институција укључених у рад Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, као и повећан број евидентираних кривичних дјела кријумчарења људи повезаних са мигрантском ситуацијом у БиХ.

На састанку је разговарано о стању у области процесуирања кривичних дјела међународне трговине људима, као и кривичних дјела трговине људима прописаних законима ентитета и Брчко дистрикта БиХ, у чијем рјешавању ће значајно допринијети Мрежа специјализованих тужилаца и истражилаца за борбу против трговине људима, као и координациони тимови, чија је успостава у току на свим нивоима власти у БиХ.

Ударна група за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, заједно са Мрежом специјализованих тужилаца и истражилаца за борбу против трговине људима, као и координационим тимовима са свих нивоа, наставиће интензивне активности у оквиру својих надлежности, у циљу што ефикасније борбе против трговине људима и организованих илегалних миграција.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba