Вијести

У ПРЕДМЕТУ ЗА ЛАЖНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАО КРИВИЦУ

22.01.2020. 11:44

Оптужени Јукановић Суад, рођен 1979. године у Тузли, држављанин БиХ, у  присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

У ПРЕДМЕТУ ЗА ЛАЖНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени се терети да је дана 22.12.2016. године упутио лажну пријаву против свог рођака тако што је путем друштвене мреже упутио лажну пријаву против наведеног лица због наводне повезаности са планираним терористичким активностима. Поруку је послао на кориснички налог једног дипломатског представништва у БиХ, са сједиштем у Сарајеву, што је код запосленика изазвало узнемирење. Проведеним провјерама које су провеле агенције за провођење закона, утврђено је да изнесени наводи нису истинити и да је наведено лице лажно пријављено.

У складу са споразумнин признањем, за оптуженог је предложена условна осуда од 8 (осам) мјесеци затвора, која се неће извршити ако оптужени не почини ново кривично дјело у периоду од 2 (двије) године.

Споразумним признањем кривице оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Након разматрања споразума, исти је прихваћен те је оптуженом изречена наведена казна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba