Vijesti

OPTUŽENI ZA NEDOZVOLJENI PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA U PREDMETU KODNOG NAZIVA “PAT” SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

16.01.2020. 16:17

Optuženi Boško Vukasović, rođen 1964. godine u Čapljini, državljanin BiH i R Hrvatske, optužen za kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. u svezi sa kaznenim djelom nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ-a BiH, u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti je priznao krivnju za kaznena djela za koja se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivnje.

OPTUŽENI ZA NEDOZVOLJENI PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA U PREDMETU KODNOG NAZIVA “PAT” SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi se tereti da je u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, u vremenskom razdoblju od 15. srpnja 2016. do 7. veljače 2018. godine, kao pripadnik skupine ljudi nezakonito stavljao u promet na teritoriju BiH trošarinsku robu – duhanske prerađevine koje nisu bile obilježene kontrolnim markicama.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predloženo izricanje jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci zatvora i sporedne novčane kazne u iznosu od 800 KM, koju  će optuženi uplatiti u roku od tri mjeseca od dana pravomoćnosti presude.

Također, sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti predmeti korišteni u izvršenju kaznenog djela, uključujući putničko motorno vozilo veće vrijednosti, mobiteli sa pripadajućim SIM karticama, te 499 šteka cigareta različitih marki.

Predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba