Vijesti

ZAJEDNIČKA MEĐUNARODNA AKCIJA TUŽITELJSTAVA BiH I R SRBIJE U BORBI PROTIV ILEGALNIH MIGRACIJA U OKVIRU OPERACIJE “KAJAK”

17.12.2019. 11:43

Aktivnosti su usmjerene na razbijanje i procesuiranje skupina za organizirani kriminal koje djeluju na području Srbije i Bosne i Hercegovine, a koje su organizirane radi krijumčarenja većeg broja ilegalnih migranata, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

ZAJEDNIČKA MEĐUNARODNA AKCIJA TUŽITELJSTAVA BiH I R SRBIJE U BORBI PROTIV ILEGALNIH MIGRACIJA U OKVIRU OPERACIJE “KAJAK”

Tijekom realizacije operacije “Kajak”, danas su policijski djelatnici SIPA-e, na podučju Bratunca, lišili slobode jednu osobu osumnjičenu da je član skupine za organizirani kriminal, koja je organizirana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata sa područja Srbije u BiH, radi daljnjeg transporta prema zemljama EU.

Osoba je osumnjičena za kazneno djelo – organiziranje grupe ili udruženja za počinjenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz članka 189a. KZ-a BiH.

Istodobno, u okviru ove akcije, na području R Srbije u koordiniranoj akciji policijski djelatnici SBPOK-a Srbije lišili su slobode 6 osumnjičenih osoba, među kojima i osumnjičenog organizatora skupine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e izvršili su pretrese stambenog i poslovnih objekata koje koristi osumnjičeni iz BiH, te su izuzeti predmeti i dokazi koji će biti korišteni u okviru dokumentiranja i procesuiranja kaznenog djela.

U okviru rada u ovoj međunarodnoj operaciji, potporu je pružio Policijski centar Jugoistočne Europe-SELEC, te je ostvarena suradnja Tužiteljstva BiH i SIPA-e sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP-om Republike Srpske.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba