Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

11.12.2019. 14:49

Оптужени Елдин Карамехмедовић, рођен 1982. године у Сарајеву, држављанин Р Њемачке, оптужен за кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и потписао споразум о признању кривице.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Након што је Суд БиХ за оптуженим Елдином Карамехмедовићем расписао потјерницу 2013. године, он се предао у октобру мјесецу ове године, те пред поступајућим тужиоцем признао да је учествовао у међународном промету наркотичких средстава.

Он је признао да је извршио неовлаштени промет опојне дроге психотропне супстанце „ПИРОВАЛЕРОН“ у количини од  2 кг, а чији је промет забрањен у БиХ. Оптужени је, у два наврата, пакете упаковане од по један килограм наведене дроге упутио авионском пошиљком са подручја Њемачке за преузимање опојне дроге у Сарајеву, а по ранијем договору са пресуђеним Мурадбеговић Аднаном, који је у томе био спријечен и лишен слободе од стране полицијских службеника SIPA-е, а оптужени Елдин Карамехмедовић од тог тренутка био недоступан органима гоњења БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложено изрицање казне затвора у трајању од једне (1) године, као и споредне новчане казне у износу од 10.000 КМ.

Споразумним признањем оптужени се обавезао на свједочење о свим чињеницама које су му познате у другим предметима, а који се воде пред правосудним институцијама БиХ.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Одузета опојна дрога биће уништена у законској процедури.

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ на одлучивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba