Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И ЈАЧАЊА СПОСОБНОСТИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

04.12.2019. 14:35

Централне теме састанка односиле су се на активности институција и агенција за провођење закона у борби против тероризма и опасности од тероризма, као и разматрање података у сврху сачињавања Извјештаја о стању и трендовима у подручју тероризма 2020. године.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И ЈАЧАЊА СПОСОБНОСТИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

Састанком Ударне групе за борбу против тероризма и јачања способности за борбу против тероризма предсједавала је главна тужитељка Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, у присуству руководиоца Одсјека за тероризам Ћазима Хасанспахића, а на састанку су учествовали високи званичници полицијских, безбједносних, обавјештајних и других агенција за провођење закона са нивоа државе, ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

Централне теме састанка односиле су се на текуће активности институција и агенција за провођење закона у сегменту процесуирања кривичних дјела тероризма, као и друге активности повезане са опасностима од тероризма и процесом дерадикализације.​

На састанку су разматране активности у вези приједлога Министарства безбједности БиХ, а које су потребне за сачињавање Извјештаја о стању и трендовима у подручју тероризма за 2020. годину, које се ради на основу захтјева EUROPOL-а.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba