Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕДЛОЖИЋЕ ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА А1

26.11.2019. 10:01

Акција Тужилаштва БиХ заједно са SIPA-ом, Граничном полицијом, УИО БиХ и МУП-ом РС, резултирала је запљеном око 100 килограма опојне дроге марихуана "сканк", чија вриједност на илегалном нарко тржишту земаља ЕУ износи  више стотина хиљада евра.

 

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕДЛОЖИЋЕ ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА А1

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог држављанина Црне Горе.

Притвор ће бити предложен из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Осумњичени је лишен слободе у координисаној акцији агенција за провођење закона по налогу Тужилаштва БиХ и уз наредбе Суда БиХ, током које је на подручју Требиња заустављено теретно моторно возило у којем је, у специјално направљеним преградама, откривена опојна дрога која је са подручја Црне Горе прокријумчарена у БиХ.

Ово је још једна у низу активности Тужилаштва БиХ и партнерских агенција у којој је заплијењена опојна дрога марихуана "сканк", у количини од 100 и више килограма, намијењена кријумчарењу у БиХ те даље према земљама ЕУ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba