Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH PREDLOŽIT ĆE PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA U PREDMETU KODNOG NAZIVA A1

26.11.2019. 10:01

Akcija Tužiteljstva BiH zajedno sa SIPA-om, Graničnom policijom, UNO BiH i MUP-om RS, rezultirala je zapljenom oko 100 kilograma opojne droge marihuana "skunk", čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu zemalja EU iznosi  više stotina tisuća eura.

TUŽITELJSTVO BiH PREDLOŽIT ĆE PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA U PREDMETU KODNOG NAZIVA A1

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog državljanina Crne Gore.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tоčke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji agencija za provedbu zakona po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbe Suda BiH, tijekom koje je na području Trebinja zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Tužiteljstva BiH i partnerskih agencija u kojoj je zaplijenjena opojna drogа marihuana "skunk", u količini od 100 i više kilograma, namijenjena krijumčarenju u BiH te dalje prema zemljama EU.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba