Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH PREDLOŽIT ĆE PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA U PREDMETU KODNOG NAZIVA A1

26.11.2019. 10:01

Akcija Tužilaštva BiH zajedno sa SIPA-om, Graničnom policijom, UIO BiH i MUP-om RS, rezultirala je zapljenom oko 100 kilograma opojne droge marihuana "skunk", čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu zemalja EU iznosi  više stotina hiljada eura.

TUŽILAŠTVO BiH PREDLOŽIT ĆE PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA U PREDMETU KODNOG NAZIVA A1

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog državljanina Crne Gore.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji agencija za provođenje zakona po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbe Suda BiH, tokom koje je na području Trebinja zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija u kojoj je zaplijenjena opojna droga marihuana "skunk", u količini od 100 i više kilograma, namijenjena krijumčarenju u BiH te dalje prema zemljama EU.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba