Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

19.11.2019. 15:13

Predložena je kazna od 5 godina zatvora, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Ante Tomas, rođen 1959. godine u Drinovcima, državljanin BiH i R Hrvatske, ranije osuđivan,  nalazi se u pritvoru, optužen za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. u svezi sa člankom 54. KZ-a BiH, u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivnje.

Optuženi je priznao da je u razdoblju od mjeseca ožujka 2017. godine do  mjeseca travnja 2018. godine,  vršio neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prijenos, prijevoz, držanje, posredovanje u prodaji opojne droge „heroin“ i „kokain“ sa teritorija BiH na teritorij R Hrvatske, kao i na teritoriju BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 5 godina, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju kaznenog djela, uključujući mobitele i SIM kartice, kao i putničko motorno vozilo.

Predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH na odlučivanje.

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum o priznanju krivnje predmet se u cijelosti okončava, a optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba