Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И СПЕЦИЈАЛНИМ ПРЕДСТАВНИКОМ ЕУ У БиХ

15.11.2019. 11:54

Централне теме састанка односиле су се на јачање владавине права и улогу правосуђа у процесу европских интеграција.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И СПЕЦИЈАЛНИМ ПРЕДСТАВНИКОМ ЕУ У БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својим сарадницима, састала се са шефом Делегације Европске уније и специјалним представником ЕУ у БиХ, Њ. Е. амбасадором Johannom Sattlerom и његовим сарадницима.

Ово је прва посјета г. Sattlera Тужилаштву Босне и Херцеговине, након ступања на дужност 1. септембра ове године.

Главна тужитељка упознала је специјалног представника ЕУ са радом и активностима Тужилаштва Босне и Херцеговине у процесу јачања владавине права, као и активностима планираним у будућности у раду и дјеловању ове институције.

Такође, главна тужитељка је још једном исказала захвалност Европској унији за помоћ и подршку Тужилаштву БиХ, која се огледа у подршци у изградњи  и опремању капацитета ове институције, помоћи у експертским и стручним едукацијама, као и другим видовима подршке владавини права у БиХ.

Тужилаштво Босне и Херцеговине, током ове и прошле године, учествовало је у више активности и заједничких операција са колегама и партнерским институцијама из земаља ЕУ, а у борби против различитих облика организованог међународног криминала.

На састанку је истакнуто да је јачање владавине права и безбједности грађана један од кључних елемената у успостављању европских вриједности у БиХ, те врло значајан сегмент у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba